Reklama: Wifi Analyzer Užitečná aplikace pro Androida
Navigace: Horolezecký a turistický klub AK NEVIS Praha > ZPRÁVY Z CEST > JIŽNÍ AMERIKA 2016 - No.5

JIŽNÍ AMERIKA 2016 - No.5

Magda - 4.2.2016

Zdravím všechny od vodopádů Iquazů, zatím z Brazílie, alednes už se přesuneme na argentinskou stranu a večer si užijeme přesun nočním busem 17 hod. do Buenos Aires (nepochybně to bude chtít na cestu vino tinto). 

Tak jak nám vlastně počasí až do vodopádů přálo, tak kdy se k nim vydat  - za tropických lijáků! A s jakým doplňkem - kloboučkem proti žáru slunce (samo že velmi slušivým). Krom příjezdu jsme si tu tropické deště užívali denně a klobouček sloužil jako deštník skvěle, déšť nevadil - bylo i tak stále vedro a vlhkost vzduchu snad 100%, voda všude. U vodopádů bylo prakticky fuk jestli byl člověk durch než k nim přišel, vody spousta a stříkala daleko. Úžasné dílo přírody a dle básně zdejšího autora umístěné u tzv. Ďávlova chřtánu - zrcadlo slova bůh.

Taky adrenalin v podobě jízdy člunem pod a kde šlo i do vodopádů byl zážitek. No tak teď už jen ustát ten bus, v B. Aires se ještě chystáme  do La Bocy na tango a steak. Tak tolik posledni události z JA jo a všude tu varují před virem Zika (tak jsme i repelent koupili a stříkali).

Ma



 

 

 

 
© nevis.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma